Noticias del Camino de Santiago

Atención: Estas noticias, notas de prensa o comunicados, están publicados en las web,s de las diferentes asociaciones relacionadas con el Camino de Santiago.

El texto e imágenes que se muestren, dependerán de la configuración que cada web permita compartir con el sistema RSS. Para acceder al contenido completo en su web, deben clickear en el titular de la misma.

RESOLUCIÓN DEL SEGUNDO CONCURSO LITERARIO DE RELATO CORTO

 RESOLUCIÓN DEL SEGUNDO CONCURSO LITERARIO DE RELATO CORTO.

     Organizado por la Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Cadalso de los Vidrios la edición de este año 2021 ya tiene relato ganador. Se trata del relato "Contigo siempre en el Camino" y cuya autora es Raquel Sebastián Poza, de San Martín de Valdeiglesias.

     Se han presentado un total de 21 relatos, muchos de ellos de una calidad literaria muy valorada por los miembros del jurado, lo que ha provocado un largo debate sobre las características y valores que transmiten haciendo complicado el proceso de selección de los relatos finalistas, que en esta ocasión han sido tres:

     "El niño dicharachero del albergue" presentado bajo el seudónimo Limón Azul y cuya autora es Isabel García Viñao, que nos mandó su relato desde Jaca (Huesca).

     "Cadalso 2101" presentado bajo el seudónimo Borondón y cuyo autor es Ignacio Ceballos Viro, que envió su relato desde Chapinería (Madrid).

     "Contigo siempre en el Camino" presentado bajo el seudónimo Zapo y cuya autora es Raquel Sebastián Poza que envió su relato desde San Martín de Valdeiglesias (Madrid).

   El jurado he estado formado por las siguientes personas, a las que la Asociación agradece su trabajo y dedicación:

     Concha García Boj, propietaria de la librería-papelería Papel Prim, patrocinadora de la Asociación y gran promotora de la lectura en Cadalso.

     Javier Fernández Jiménez, escritor y comunicador, autor de numerosos cuentos y libros, entre ellos "El paseo de Haima", con ilustraciones de Ester López, y locutor de radio de los programas "Castillos en el aire", "Menudo castillo" y "La biblioteca encantada" de Radio 21.

     Rafael Rodríguez, responsable de varios grupos y talleres de lectura en diversos municipios de la Mancomunidad los Pinares y promotor de la cultura y las artes escénicas allí donde se encuentre.

     Raquel López Moreno, profesora de Literatura y vocal de la Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Cadalso de los Vidrios.

     Silvia Becerro Blanco, graduada en Historia del Arte y autora del libro "Cadalso de los Vidrios, rutas con historia".


     Actuó como secretario, con voz pero sin voto, Javier Perals.

     De los relatos presentados 12 proceden de la Comunidad de Madrid, dos vienen de Albacete, dos de Huesca, uno de ellos finalista procede de Jaca, dos de Andalucía (Sevilla y Jerez), uno de Mallorca, uno de Aviles y otro de la ciudad rumana de Galati, dando un carácter internacional al concurso.

     De los autores que presentan sus relatos cuatro son hombres y diecisiete son mujeres, haciendo patente su empuje en la participación cultural, que en este caso brindaba la AACSCV.

     Todos los textos presentados serán publicados a través de nuestro blog.

Fotos: Facilitadas por la ganadora, por Javier Fernández y

Realiza la entrada Javier Perals.


14/04/2021 Publicado por... AACSCV
PROGRAMA 2020 - 2021

Sempre pot haver-ri algun canvi a derrara hora, vols, hotels, albergs, canvi de dies. Per la qual cosa els suggereixo que visitin aquesta pagina de tant en tant, per saber si el vostre viatge a sofert algun canvi. 

També s'avisarà per WhatsApp

"Camí Santiago - Mallorca"
Els interessats en donar-se d'alta a nes grup de WhatsApp, enviar un correu electrònic a "amicscami@gmail.com", amb el nom complet i el número de telèfon.Jaume Alemany Pascual 617 350 630


Programa 2020 – 2021
Presentació
Un any més presentam el programa d’activitats. Ho fem en una situació d’incertesa davant el futur però amb la confiança de poder-lo realitzar, des del desig i l’esperança que la situació millori i ens permeti normalitzar la vida.
L’any 2021 serà ANY SANT COMPOSTEL·LÀ.
Per això hem prioritzat propostes que acabin a Santiago per tal d’entrar per la porta Santa o del Perdó. Veureu unes propostes “d’escapada”, uns pocs dies per a poder complir amb el Jubileu. També la possibilitat de fer el Camí a peu i amb bus.
Mantenim quasi totes les sortides previstes l’any passat i que no es van poder realitzar.
En cas d’haver de suspendre alguna de les sortides, com hem fet enguany, retornaríem la quantitat aportada o la reservaríem per unes altres dates.
Ja que no podem fer la presentació del programa com ho fèiem anys anteriors per les restriccions d’aforament i de numero de persones reunides, ho fem de forma virtual, amb la confiança de poder fer una cloenda de l’any Sant celebrant la superació de la crisi sanitària que ens amenaça.

CREDENCIALS I 
BENEDICCIÓ DEL PEREGRÍ
A la Parròquia Mare de Déu de Montserrat  podeu adquirir les credencials, camisetes, bosses, etc. També es dispensaran credencials a la Casa de l’Església, C/ Seminari, 4 de Palma.
Els interessats en rebre la benedicció de peregrí, ho podran fer prèvia sol·licitud el dissabtes a la missa de les 19,30 h.

EXCURSIONS MENSUALS 
Passejades per la nostra Mallorca que ens permeten retrobar-nos i mantenir una relació d’amistat amés de descobrir, en moltes ocasions racons desconeguts o oblidats. Ens trobam a les 10,00 h. en el lloc indicat. Sobre les 17,00 h. retornam al mateix lloc finalitzant l’excursió. Berenem i dinam de pa en taleca. Compartim dolç, cafè i altres “herbes”.
- 7 de novembre de 2020: Ses tres creus - Font de sa Nina (Sóller). Trobada a l'aparcament del cementiri de Sóller.
- 6, 7, 8 de desembre de 2020: Santuaris i Ruta Lul·liana. Sortirà un bus de Palma a les 8,00 h. Termini d'inscripció: 15 de novembre.
- 16 de gener de 2021: (ANUL·LADA) S’Escaleta (Alaró). Lloc de trobada a sa plaça Cabrit i Bassa.
- 6 de febrer de 2021: (ANUL·LADAColl de sa Batalla - Ses Figueroles. Trobada al Coll de sa Batalla.
- 20 de març de 2021(ANUL·LADAPuig d'en Farineta (S’Arracó). Lloc de trobada al cementiri des Capdellà.
- 17 d'abril de 2021: Cales de Santanyi: LLombards, Caló des Moro, s’Almunia, ... Trobada a l’aparcament de Cala Llombards.
- 15 de maig de 2021: Cabrera. Trobada a les 09,00 h. a la Colònia de Sant Jordi.
- 12 de juny de 2021: Passejada cultural per Palma. Trobada a les 10,00 h. a la Plaça d’Espanya. Jornades Jacobees.

HOSPITALERS D’ACC – BETANZOS
Els interessats en fer l’experiència d’acollir als peregrins a l’alberg Santa Maria del Azogue de Betanzos es poden inscriure elegint les dates que més els convingui. Preferentment en quinzenes naturals.
Es convoquen dues trobades de formació:
12 de febrer de 2021 i 30 d’abril de 2021, a les 19,00 h. a Casal Carisa

RESERVES D’HIVERN
Albergue Santa María del Azogue – Betanzos
Durant els mesos de novembre a març l’alberg acollirà, prèvia reserva, famílies o grups a partir de 5 places a 10 € el llit. La situació de l’alberg permet organitzar sortides per a conèixer Galicia. Bones comunicacions.
L’alberg disposa de dues sales amb 8 llits cada una, Bany, menjador i cuina equipada amb plats, tassons, coberts, etc.

1.- Entrada alberg

2.- Recepció i oficina hospitaler

3.- Dormitori hospitaler

4.- Dues plantes amb lliteres per pelegrins

5.- Cuina, menjador i bugaderia

6.- Taquilles per pelegrins

7.- Un bany per planta (4 banys)

 ACTIVITATS SOLIDÀRIES
Enguany pot ser més que altres anys volem proposar accions solidàries. La situació sanitària i les conseqüències econòmiques ho fan necessari.
- Els dissabtes a les 19,30 h. recollim aliments per a repartir.
- 19 de desembre de 2020: Nadal solidari: Visites a malalts i persones que viuen soles.
- 23 de gener de 2021(ANUL·LADATorrada solidaria. Parròquia Mare de Déu de Montserrat.
- 13 de març de 2021: Sopar quaresmal solidari.
- Divendres sant i dissabte de PasquaRecollida de crespells per als privats de llibertat.
- 8 de maig de 2021: Mercadet i paella salidaria a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat

JORNADES JACOBEES
 11 - 12 de juny de 2021
“El Camí de Santiago transmisor
de cultura: la Música”

PEREGRINACIONS / ESCAPADES / SENDERISME
1
6 - 7 - 8 de desembre de 2020.- SANTUARIS i Ruta lul·liana: CURA - PALMA
PREU: Autobús, Sopar i allotjament dos vespres amb berenar. Berenar pícnic dia 7 i 8, dinar pícnic dia 8. Cotxe de suport i avituallament. 125 €. Dinar a Randa a compte propi.
Dia 6.- PALMA - LLUCMAJOR. A les 8,00 h. sortirà un autobus de la Parròquia Mare de Deu de Montserrat cap a Llucmajor (els qui vulguin deixar el cotxe ho podran fer prop de la Parròquia o del polisportiu Germans Escales). LLUCMAJOR - MONTESIÓN DE PORRERES (21 km). Visita a l’Església parroquial i al Convent de Sant Francesc. Partida a peu cap a Porreres. Dinar del pícnic que cada un es proveirà. Visita a l’Església parroquial. Pujada a Monti-Sión. Visita al Santuari. L’autocar ens recollirà per dur-nos a Sant Honorat. Sopar. Vetllada i Allotjament.
Dia 7.- L’autocar ens recollirà a les 8,00 h. després de berenar per retornar-nos a Monti-sion. MONTISIÓN - CURA (22 km). Partida cap a Porreres. Cementiri. Ses Vistes.... Berenar. Albenya. Randa. Dinar al Celler. Descans i pujada a Cura. Missa. Sopar. Vetllada. Allotjament.
Dia 8.- SANT HONORAT - PALMA (24 km). Berenar. Pregària. Santuari de Ntra. Sra. de Gràcia, Llucmajor (berenar), Sa Casa Blanca (dinar pícnic), Son Ferriol, Parròquia Mare de Déu de Montserrat, Sant Francesc.
Termini d'inscripció: 15 de novembre.

2
29 de desembre de 2020 - 2 de gener 2021.- ANY SANT 2021 - Obertura de la Porta Santa. Inici de l’Any Sant Compostel·là a Santiago.
ANUL·LAT
Preu: 475 € - Supl. individual: 75 €
Dia 29.- Palma - Santiago a les 14,20 h. Trobada a l’aeroport a les 13,00 h. Trasllat a Pontevedra.
Dia 30.- Visita a Pontevedra. Dinar. Ries Baixes: Combarro, O Grove, ... Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.
Dia 31.- Sortida cap a Santiago. Visita a Padrón. Dinar. Celebració de l’obertura de la Porta Santa. Sopar de cap d’any (opcional mariscada 40 €) Allotjament a Santiago.
Dia 1.- Pontemaceira, Fisterra, Muxia, Santiago. Allotjament.
Dia 2.- Santiago. Dematí lliure. A les 12,30 h. partida cap a l’aeroport per prendre el vol de les 13,55 h. cap a Barcelona, enllaçant cap a Palma a les 18,10 h.
Termini d'inscripció: 27 d'octubre - Reunió informativa: 27 d'octubre a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

3
* 26 de febrero - 1 de març de 2021.- JUBILEU ANY SANT - ESCAPADA A SANTIAGO.
APLAÇAT
(falta concretar ses dates)
PREU: 350 € - Supl, Individual: 50 €
Dia 26.- Sortida del vol cap a Madrid a les 09,20 h. Enllaç a Santiago a les 11,40 h. Dinar. Visita a la ciutat dels llocs emblemàtics. Sopar i allotjament.
Dia 27.- Santiago: catedral, missa, ... dinar. Horabaixa visitam Padrón.
Dia 28.- Fisterra - Muxia, dinar. Visita a Camariñas - Pontemaceira. Allotjament a Santiago.
Dia 1.- Santiago: Dematí lliure fins hora de partir a l’aeroport amb el vol d’IB Santiago a Madrid a les 17,40 h. i Madrid - Palma a les 19,40 h.
Termini d'inscripció: 9 de desembre - Reunió informativa: 9 de desembre a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.
Porta Santa

4 
* 20 - 21 de març de 2021.- RUTA LUL·LIANA MIRAMAR - LA REAL - PALMA
Dia 20.- A les 07,00 h. Partida en bus a Miramar. Miramar - Valldemossa, Esporles. Retorn en bus a Palma.
Día 21.- Partida del bus cap a Esporles. Son Sardina. Dinar. La Real, Palma (Basílica de Sant Francesc).

5
6 - 10 d’abril de 2021.- CAMI DE CAVALLS
Preu Habitació doble. M.P 400 € - Supl. Individual: 90 €
Dia 6.- Partida cap a Ciutadella a les 11,00 h. Dinar a l’hotel. Primer contacte amb el Camí: Hotel - Cala Blanca - Santandria – Ciutadella (10 km).
Dia 7.- Ruta: Cap d’Artruix - Cala en Turqueta (13,5 km).
Dia 8.- Ruta: Es Grau - Favaritx - s’Arenal den Castell (22 km).
Dia 9.- Ruta: Sant Tomàs - Son Bou - Cala en Porter (15 km). Horabaixa a Maó.
Dia 10.- Ciutadella per lliure. Dinar a l’Hotel. Partida cap a l’aeroport i retorn a Palma en el vol de les 17,35 h.
Termini d'inscripció: 19 de gener - Reunió informativa: 19 de gener a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

6
1 - 6 de maig de 2021.- SENDERISME - CULTURAL: REMUNTANT L’EBRE a peu i bus.
CANVI DE DATES
Preu: 575 € - Supl. Individual: 100 €
Sortida dia 1 de l’aeroport de Palma a les 07,00 h. Cada dia caminarem uns 10 - 15 kms. Farem el camí invers al curs del riu, de la desembocadura a les fonts, des de Amposta - Delta de l’Ebre (Tarragona) a Fontibre (Santander), passant per Saragossa, Rioja, Navarra, Burgos, Àlaba… Ens allotjarem en Hostals en regim de M.P. Durem autocar amb nosaltres per els trasllats. Dia 6 retornarem amb el vol que surt a les 22,30 h. de Bilbao.
Termini d'inscripció: 3 de març - Reunió informativa: 3 de març a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

7
16 - 22 de maig de 2021.- RONCESVALLES - SANTIAGO en bus i a peu.
Preu: 580 € - Supl. Individual: 100 €
Dia 16.- RONCESVALLES – ZUBIRI – PAMPLONA. Sortida amb el vol cap a Bilbao a les 13,00 h. (Vueling). Un cop arribats, l’autocar ens traslladarà cap a Pamplona. Sopar i allotjament a Pamplona. Hotel.
Dia 17.- PALMPLONA – RONCESVALLES - BURGOS. Després deberenar ens traslladam Roncesvalles. Visitarem la Col·legiata, benedicció del peregrí i emprendrem la primera etapa en direcció a Zubiri (10 km). Ens esperarà l’autocar que ens acostarà a Puente la Reina. Visitarem el poble, travessant l’emblemàtic pont. Dinar. Seguim la marxa fins a Logronyo i Santo Domingo de la Calzada. Ja només ens mancarà arribar a Burgos per a sopar per compta propi i dormir.
Dia 18.- L’autocar ens traslladara a Villafranca Montes de Oca per iniciar la caminada fins a San Juan de Ortega. Horabaixa per visitar Burgos.
Dia 19.- BURGOS – LEÓN. Després de berenar emprendrem marxa cap a Castrojeriz. Caminarem fins a Puente Fitero, entrada a Plasencia creuant el Rio Pisuerga (9 km). Ens dirigirem amb bus cap a Carrión de los Condes, passant per Frómista. Dinar pícnic. El capvespre, visitarem Sahagun i arribarem a León. Visita de la ciutat, i dormir. Hotel.
Dia 20.- LEÓN – PONFERRADA. L’etapa d’avui contempla una visita a Astorga i l’etapa a peu de la Creu de Ferro, des de Rabanal a Manjarin (9 km). L’autobús ens traslladarà a Ponferrada, on ens hi dinarem. El capvespre farem una visita a Villafranca del Bierzo i al Santuari del Cebreiro. Trasllat a Sarria on ens hi allotjarem.
Dia 21.- SARRIA - PORTOMARIN – MELIDE – SANTIAGO. Des de Sarria caminarem fins a Ferreiro. D’allà ens dirigirem a Portomarín. Visitarem el poble i emprendrem la marxa fins a Melide. Dinar. Després de tastar el famós pop de ca n’Ezequel, ens dirigirem a Santiago. Sopar i allotjament.
Dia 22.- SANTIAGO - MISSA PEREGRÍ – Dinar compte propi. A l’hora convenient, ens traslladarem a l’aeroport per sortir a les 17,40 h. cap a Madrid i seguidament a les 19,40 cap a Palma (Iberia).
Termini d’inscripció: 15 de març - Reunió informativa: 3 de març a les 20,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

8
4 - 10 de juliol de 2021.- SARRIA - SANTIAGO. ELS DARRERS KMS. per conseguir la Compostel·la.
Allotjament en Hostals. Dinar de picnic.
Preu: 500 € - Supl. Individual: 75 €
Dia 4.- Sortida cap a Santiago a les 19,00 h. Trasllat a Sarria. Allotjament.
Dia 5.- Sarria – Portomarín (22,4 km).
Dia 6.- Portomarín - Palas de Rei (25 km).
Dia 7.- Palas de Rei - Arzúa (28,8 km).
Dia 8.- Arzúa - Pedrouzo (19,1 km).
Dia 9.- Pedrouzo - Santiago (20 km).
Dia 10.- Missa del Peregrino. Dinar y retorn a Palma a les 21,15 h.
Termini d’inscripció: 13 d'abril - Reunió informativa: 13 d'abril a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

9
15 - 22 de juliol de 2021.- CAMÍ PORTUGUÉS: Tui –Santiago.
Preu: 540 € - Supl. Individual: 80 €
Dia 15.- Sortida de l’aeroport de Palma a les 14,20 h. Trasllat a Tuy. Allotjament.
Dia 16.- Tui - Porriño (18,7 km).
Dia 17.- Porriño - Redondela (15,2 km).
Dia 18.- Redondela - Pontevedra (18,2 km).
Dia 19.- Pontevedra - Caldas de Rei (23 km).
Dia 20.- Caldas de Rei - Padrón (18,5 km).
Dia 21.- Padrón - Santiago (25,2 km).
Dia 22.- Santiago - Barcelona a les 18,35 h. Barcelona - Palma a les 21,20 h.
Termini d’inscripció: 13 d'abril - Reunió informativa: 13 d'abril a les 20,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

10 A
27 de julol - 3 d’agost de 2021.- CAMÍ ANGLÉS: Ferrol - Santiago a peu i bus.
COMPLET
Preu: 550 € - Supl. Individual: 100 €
Dia 27.- Sortida de l’aeroport de Palma a les 11,50 h. cap a Santiago. Trasllat a Ferrol i Allotjament.
Dia 28.- Ferrol - Neda (15 km).
Dia 29.- Neda - Pontedeume (16 km).
Dia 30.- Pontedeume - Betanzos (21 km).
Dia 31.- Betanzos - Hospital de Bruma (28,3 km).
Dia 1.- Hospital de Bruma - Sigueiro (24,8 km).
Dia 2.- Sigueiro - Santiago (16,5 km).
Dia 3.- Santiago. Missa del Peregrí. Retorn a Palma a les 21,15 h.
Termini d’inscripció: 20 d'abril - Reunió informativa: 20 d'abril a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

10 B
3 - 10 d’agost de 2021.- CAMÍ ANGLÉS: Ferrol - Santiago a peu i bus.
Preu: 550 € - Supl. Individual: 100 €
Dia 3.- Sortida de l’aeroport de Palma cap a Santiago. Trasllat a Ferrol i Allotjament.
Dia 4.- Ferrol - Neda (15 km).
Dia 5.- Neda - Pontedeume (16 km).
Dia 6.- Pontedeume - Betanzos (21 km).
Dia 7.- Betanzos - Hospital de Bruma (28,3 km).
Dia 8.- Hospital de Bruma - Sigueiro (24,8 km).
Dia 9.- Sigueiro - Santiago (16,5 km).
Dia 10.- Santiago. Missa del Peregrí. Retorn a Palma.
Termini d’inscripció: 20 d'abril - Reunió informativa: 20 d'abril a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

11
* 13 - 17 d’agost de 2021.- BETANZOS EN FESTES
Preu: 450 € M.P. – Supl. Individual: 90 €
Dia 13.- Palma - Madrid a les 08,00 h. Madrid - Corunya a les 10,20 h. Visita a Corunya, dinar i allotjament a Betanzos.
Dia 14.- Betanzos - Lugo - Sobrado dos Monxes - Betanzos.
Dia 15.- Visita guiada a Betanzos. Dinar de festa.
Dia 16.- Celebració del Patró. Festa al carrer.
Dia 17.- Betanzos - Santiago. Dinar. Retorn a Palma a les 19,00 h.
Termini d’inscripció: 20 d'abril - Reunió informativa: 20 d'abril a les 20,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

12
* 5 - 11 de setembre de 2021.- SENDERISME I CULTURAL: POBLES BLANCS. HUELVA – CÀDIS – DOÑANA.
Preu: 590 € - Supl individual: 100 €
Programa:
Día 5.- Salida en el vuelo Palma - Sevilla a les 14,50 h. Desde Sevilla nos dirigimos a Jerez de la Frontera, donde tendremos tiempo libre para visitar y comer. A continuación, traslado al Puerto de Santa María (hotel puerto Sherry 4*. Cena y alojamiento.
Día 6.- Ruta por el Parque de Grazalema, donde visitaremos el pueblo de Grazalema, Ubrique, y de regreso Arcos de la Frontera. Cena y alojamiento.
Día 7.- No dirigimos a Tarifa. Embarcamos hacia Tánger, donde pasaremos todo el día, con guía y comida incluida.
Día 8.- Ruta por el Parque Natural de los Alcornocales. Por la tarde visita a Vejer de la Frontera (uno de los pueblos más bonitos de España) y Conil. Cena y alojamiento.
Día 9.- Ruta por el entorno de Sanlúcar de Barrameda y Chipiona, ya por la tarde visita guiada de Cádiz, regreso al hotel. NOTA (se puede volver al hotel en barco).
Día 10.- Traslado a Sevilla, donde pasaremos el día de visita.
Día 11.- Traslado al aeropuerto para volver a Palma a las 13.30 h.
Termini d’inscripció: 11 de maig - Reunió informativa: 11 de maig a les 19,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

13
* 3 - 8 d’octubre de 2021.- BOSCOS DE NAVARRA I ÀRABA.
Preu: 575 € M.P. - Supl. Individual: 90 €
Rutes de senderisme pels valls Roncal, Selva de Irati, Roncesvalles... Pobles pintorescos: Hiriberri, Aribe, Orbaitzeta, Abaurrea, Otsagabia, Isaba, Burgi…
Passejades pel Parc Natural de Gorbeia (Àraba).
Palma - Bilbao a les 13,00 h.
Bilbao - Palma a las 22,30 h.
Termini d’inscripció: 11 de maig - Reunió informativa: 11 de maig a les 20,00 h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

14
* 27 de desembre 2021 - 3 de gener 2022.- TERRA SANTA: ISRAÉL I JORDÀNIA.
Places limitades fins cobrir la disponibilitat

Preu: 1.900 € APROX

Pensió completa, entrades, trasllats, assegurança...

Termini d’inscripció: 30 d'octubre - Reunió informativa: xx de xxxxxx a les xx,xx h. a la Parròquia Mare de Déu de Montserrat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Inscripció i reserves
Les reserves es faran per ordre d’inscripció enviant un email a camisantiagomallorca@gmail.com o en l’apartat de reserves de la www.camidesantiago.com indicant nom complet tal com figura en el DNI, sortida a la que s’inscriu, telèfon i lloc d’empadronament. En el moment de la reserva s’ingressaran 50 € en el següent compte:
BANKIA: ES72 2038 3278 7560 0019 6768
Nom compte: Parròquia Mare Déu Montserrat
El resta s’ingressarà dos mesos abans de la data de sortida. Les dates poden variar mínimament segons disponibilitat de les companyies aèries. Els programes definitius els podreu trobar a la Web i al blog: www.camisantiagomallorca


14/04/2021 Publicado por... CAMÍ DE SANTIAGO - MALLORCA
Crónica de la salida por la provincia de Sevilla, Alanís – Guadalcanal (Camino de la Frontera) del 10-04-2021, realizada por la Asociación Amigos del Camino de Santiago – Vía de la Plata
Crónica de la Salida Alanís – Guadalcanal (Camino de la Frontera) del 10-04-2021 Las predicciones meteorológicas no eran nada halagüeñas. Estas predicciones tanto las que daban las distintas televisiones, como las distintas páginas web pronosticaban lluvias débiles, motivo por el cual algunos decidieron no ir. Nos desplazamos hasta Alanís, llegando a las 9:00 horas. Algunos […]
13/04/2021 Publicado por... Camino de Santiago – Mariano Díaz González
Reuniones institucionales con Embajadora de Israel y Agregados Navales Italia y Francia

El miércoles 7 de abril una delegación de la Fundación Traslatio se reunió en Madrid con la Embajadora de Israel, a la que presentaron la ruta Iacobus Maris con gran acogida por su parte. Se han establecido las bases para que Israel participe en esta ruta, ya que históricamente Haifa es un puerto importante, según la leyenda, los restos del Apóstol Santiago partieron desde allí para acabar en Galicia. Se involucrará a la universidad de Tel Aviv para que sus alumnos puedan participar como “trainees” en la travesía.

Además hubo encuentros con los Agregados Navales de Italia y Francia, ambos mostraron su predisposición a colaborar, como ya lo llevan haciendo desde hace meses, e intentar que la ruta sea un éxito de participación y que sus países estén presentes, bien como puerto anfitrión, bien con alguno de sus buques escuela.

En las tres reuniones se les hizo entrega a los anfitriones como recuerdo del libro publicado por la Xunta de Galicia titulado “150 lugares para coñecer Galicia”, de Adolfo Enríquez.

Seguimos trabajando para que haya un gran número de países involucrados en esta travesía histórica.

Foto Embajada Israel.jpg
Agregado naval Italia.jpg
Agregado naval Francia.jpg

13/04/2021 Publicado por... Fundación Traslatio
APERTURA ASOCIACIÓN

Comunicamos que nuestra Asociación a  partir de mañana  martes día 13 abril/2021 y cumpliendo escrupulosamente con el protocolo sanitario Covid 19, ABRIMOS, en principio de forma provisional.

 Les  seguiremos atendiendo   en nuestra sede en calle República Argentina núm. 09, Centro Cultural  «José M.ª. Gutiérrez Romero»  (El Limonar) todos los MARTES en horario de 19’00 a 20’45 h.»

Os esperamos

Asociación Jacobea de Málaga, Amigos del Camino de Santiago

Email: asociacion@caminomozarabedemalaga.com

Visita nuestra página web

Visita nuestra página de Facebook


12/04/2021 Publicado por... Camino Mozárabe de Málaga
PAELLA SOLIDARIA

 

La Asociación Amigos del Camino de Santiago en Ávila,  siempre se ha caracterizado por su solidaridad, realizando durante todos los años de existencia, marchas o eventos solidarios, siempre dirigido a O.N.G.s , tanto nacionales como internacionales.  

El pasado año, a consecuencia de la pandemia no realizamos ningún acto solidario,   pero para este año queremos  hacer doblete,   un evento solidario que va a llegar a dos ONGs a la vez.  

Se trata de una paella solidaria,  para que no tengamos que cocinar el domingo día 9 de mayo, por el módico precio de 7 €. Para recoger cada ración de paella  será entre las 14 y 15 h.; en el albergue de peregrinos Las Tenerías de Ávila, en la Avda. de Madrid, al lado del puente Adaja. ,  con todas las medidas de seguridad Covid

De esta manera colaboramos con FAEMA Salud Mental en Ávila, cuya obra social implica dar empleo a personas con discapacidad , que será la  encargada de la realización de la misma.   Y los beneficios obtenidos por la venta de cada ración de paella, se donarán íntegramente al Banco de Alimentos de Ávila,  para que repercuta en estos tiempos tan difíciles en muchas familias que se han quedado sin empleo y están en situación precaria.

Se venderán los tickes de las raciones de paella, en el Bar Verona  (C/ Gabriel y Galán nº 5) y en el Bar El Cruce  (C/ Jesús del Gran Poder, 32), en el Banco de Alimentos y en la sede de la Asociación (del 26 de abril al 4 de mayo de 18 a 20 H.)  hasta el próximo día  4 de mayo.

Si alguna  persona quiere participar con su donativo voluntario, habrá una fila 0,  donde podrá hacer su aportación voluntaria en el siguiente número de cuenta: ES58 2038 7778 2660 0002 1078.

Esperemos que esta iniciativa guste a todos los abulenses  y sean una inmensa mayoría la que participe en este evento solidario. 

Solicitamos su publicidad entre amigos, conocidos, familiares, redes sociales... etc.
12/04/2021 Publicado por... Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Ávila
10-04-2021 – CRONICA DE ACTOS ETAPA CF/17 ALANIS A GUADALCANAL – CAMINO JACOBEO DE LA FRONTERA

CRONICA ETAPA CF17 ALANIS A GUADALCANAL

 10 de abril 2021

La bendición que hace camino al andar

https://elcorreoweb.es/provincia/la-bendicion-que-hace-camino-al-andar-YM7248076

GALERIA DE FOTOS: https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipN-J-RMF4LCYUxy6zJmojtnfCuT_dX07c_xFevSwPBuKd9tUjAsIiBA8U8dfFNDTg?key=dXpsYkplWnNyTUE3WnFWdHpTbV9yR2I1ek9OeU5n

Este sábado se ha procedido a la bendición del nuevo monolito situado en la Parroquia de Sta. María de la Asunción de Guadalcanal. El acto ha tenido lugar después de la realización de una etapa del Camino de la Frontera en la que han participado más de 150 personas. La marcha ha contado con las preceptivas medidas de seguridad.

Hace algo más de cuatro años el cielo amenazaba agua. Era un 3 de diciembre de 2016. En aquel entonces se inauguraba la ruta del Camino de la Frontera entre Alanís y Guadalcanal. También sábado, el cielo finalmente respetó y permitió que esa etapa inaugural tuviera lugar sin problema alguno. Hoy 10 de abril de 2021 el presagio climatológico era el mismo. La ruta, idéntica, y también en sábado el cielo no cumplió su promesa y permitió que se realizase una ruta igualmente especial. Una ruta, a cuya finalización se procedería a la bendición del monolito peregrino situado en la fachada principal de la Parroquia de Santa María de la Asunción de Guadalcanal.

Esta bendición, tal y como reconocía Antonio Céspedes, Presidente de la Asociación Villae-Naevae, es una de las muchas que quedaron pendientes y que la pandemia no ha permitido realizar hasta ahora. Junto a ella, hay otras etapas del camino que, igualmente, aún no ha habido tiempo de inaugurar. Sea como sea, la bendición de este monolito ya es un hecho, y ha transcurrido en una jornada en la que han participado más de 150 personas.

Antes de la realización de esta etapa, la asociación encargada de su organización hizo públicas las medidas sanitarias y de seguridad que habían de imperar para que todo transcurriese con normalidad y sin el menor riesgo. Unas medidas entre las que se encontraban la pertinente distancia de seguridad durante la marcha, así como el uso obligatorio de la mascarilla en todo el recorrido.

La etapa daba comienzo con una oración en la iglesia de Santa Maria de las Nieves de Alanis a las nueve de la mañana y tras la intervención del Párroco de Sta. María de las Nieves de Alanís, D. Luis María de Cisneros Ortiz, y las palabras de la Alcaldesa de dicha localidad Eva María Ruiz Peña que fue representada por su concejala Maria Luisa

Tal y como estaba previsto, la comitiva llegó a Guadalcanal poco antes de las dos del mediodía siendo recibidos por el Párroco de Sta. María de la Asunción, D. Gonzalo Salvador Fernández Copete, quien lucía para la ocasión estola santiaguista, y el Alcalde de Guadalcanal, Manuel Casaus. Este último quiso dar las gracias a la Asociación Villae-Naevae por todo lo que está llevando a cabo con respecto al Camino de la Frontera y muy especialmente con lo que concierne a Guadalcanal, pues ve en ello una oportunidad inmejorable a la actividad turística. Por su parte, el párroco de la localidad quiso ver un halo de esperanza en esta nueva etapa realizada por los peregrinos. Una esperanza que nos habla de una cierta recuperación de la tan ansiado normalidad.

Bendición del monolito

Una vez finalizada la recepción, y para dar conclusión al acto, D. Gonzalo Salvador Fernández Copete, contando con la asistencia de autoridades y peregrinos procedió a la bendición de este monolito cargado de significado y que guiará de buena manera a quienes sobre sus pasos realicen el más importante de los caminos, el camino de la vida.

AGRADECIMIENTOS:

  • Rvdo. P. D. LUIS MARÍA JIMÉNEZ DE CISNEROS ORTIZ, Pbro. IGLESIA PARROQUIAL DE Nª Sª DE LAS NIEVES DE ALANIS.
  • Rvdo. P. D. GONZALO SALVADOR FERNANDEZ COPETE, Pbro. IGLESIA PARROQUIAL SANTA MARIA DELA ASUNCION
  • EXCMO AYTO DE ALANIS Y A SU ALCALDESA Dª EVA RUIZ PEÑA EN SU NOMBRE A Dº MARIA LUISA BARBERO MERCHAN
  • EXCMO AYTO DE GUADALCANAL Y A SU ALCALDE  DON MANUEL CASAUS
  • ASOCIACION DE AMIGOS DEL CAMIINO DE SANTIAGO DE SEVILLA – VIA DE LA PLATA
  • ASOCIACION DE SENDERISTAS CAZALLEROS de Cazalla de la Sierra
  • AVENTUREROS DE ALANIS de Alanis
  • Particulares anonimos que de manera individual nos acompañaron

A TODOS GRACIAS


11/04/2021 Publicado por... Asociación Villae Naevae-Camino de Santiago de la Frontera
194 peregrinos llegaron a Santiago de Compostela en marzo, la mayoría españoles, pero también de muchos países de Europa, Asia y América
Se siguen revisando las cifras mensuales de peregrinos por parte de la Fundación Jacobea, que a pesar de que todavía en un momento muy duro del Covid-19, con más restricciones y cierres perimetrales, el Camino ha comenzado una lenta recuperación en el mes de marzo. “¡Quién sabe qué motivos empujan a algunos peregrinos a tratar […]
11/04/2021 Publicado por... Camino de Santiago – Mariano Díaz González
Jornada senderista de la Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Cádiz, por el sendero jerezano de «Estella»
Hoy, día 10-04-2021, sendero Estella en el termino municipal de Jerez de la Frontera, magnifico día con los peregrinos de la Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Cádiz. Tanto el titular como el contenido de esta noticia, están extraídos de la nota de prensa publicada en la web oficial del Asociación de Amigos […]
10/04/2021 Publicado por... Camino de Santiago – Mariano Díaz González
10 de abril 2021 – Etapa CF17 Alanis-Guadalcanal Camino de Santiago de la Frontera

El dia 10 de abril si los pronosticos se cumplen, podremos realizar este acto ya suspendido con anterioridad por dos veces, y viendo la imposibilidad de que todos puedan asistir, en este cartel igual que en nuestro corazon, estan presentes nuestros amigos, incluidos los que no lo podran hacer por motivos diversos. Pero no quepa duda, el Apóstol nos protege y nos auxilia en estos tristes momentos de pandemia, y ofrecemos de manera sentida el sacrificio de esta peregrinaciona todos aquellos que la sufren. Quede el reconocimiento en este acto a todos vosotros, Ayuntamientos de Alanís y Guadalcanal, instituciones, asociaciones, y personas que haceis posible este Camino de Santiago de la Frontera. GRACIAS.

En este asunto rogamos el cumplimiento escrupuloso y responsable de todas las indicaciones publicadas al objeto de realizarlas con la máxima seguridad y garantia para todos.

https://www.viaplata.org/salidas/531-convocatoria-salida-alanis-guadalcanal-camino-de-la-frontera-10-04-2021


09/04/2021 Publicado por... Asociación Villae Naevae-Camino de Santiago de la Frontera
Share